Voices

Over het Vocaal ensemble Voices

Het Vocaal ensemble Voices
Het Vocaal ensemble Voices en het Wilhelminaconsort werden bijna 15 jaar geleden opgericht door dirigent Piet Philipse als cantor-organist van de protestantse gemeente Bussum om muzikale invulling te geven aan  Cantates in de Willemien in Bussum. Tot die tijd werden namelijk cantate-diensten ad-hoc gehouden en uitgevoerd door koren en orkesten van diverse samenstelling. Vocaal ensemble Voices is een gemengde groep semi-professionele zangers en zangeressen. Vocaal ensemble Voices verzorgt uitvoeringen van klassieke en moderne (kerk-)muziek: van Palestrina tot Vasks en van Händel tot Vugs. Het repertoire sluit aan bij de kerkelijke wortels van het ensemble. In veel gevallen zoekt Vocaal ensemble Voices naar manieren om (klassieke) muziek in zijn originele context terug te brengen. Zo worden cantates van Johann Sebastian Bach uitgevoerd in de context van een kerkdienst en passend bij de tijd van het jaar. De muziek wint aan betekenis doordat zij omlijst wordt door aansluitende lezingen.
Zangers

De leden van Voices beschikken allen over een ruime koorervaring. Om nieuwe muziek eigen te maken is de beheersing van notenschrift onontbeerlijk. Naast het zingen in Voices beheersen alle leden vaak 1 of meerdere instrumenten en wordt muziek thuis voorbereid.

De huidige bezetting bestaat uit 4 Sopranen, 5 Alten, 4 tenoren en 4 Bassen.

Sopranen

Dineke Overweel
Nicola Balzan
Everdien Liekamm
Rozemarijn Berends

Cynthia Groesz

 

Alten Jane Kelman
Riet Teunissen
Petra Philipse
Mattanja Hendriks
Lydia Vermunt
Tenoren Pim Liekamm
Johan Visscher
Pieter van der Wulp
Pim Philipse
Bassen Edwin Hendriks
Bert-Jan Teunissen
Cees Snel
Evert-Jan van Katwijk

Ondanks dat het koor momenteel aan een volledige bezetting zit zijn wij altijd op zoek naar stemmen in alle stemgroepen. Interesse ? neem contact op via www.voicesbussum.nl/contact

Repetities
Voices repeteert weeklijks op maandagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur in de Wilhelminakerk te Bussum.