Berichten

Hier leest u het laatste nieuws, algemene berichten en aanvullende informatie over optredens en concerten.

Concert Buitenkerk in Kampen

In de monumentale Buitenkerk in Kampen staat een al even monumentaal orgel met 10 registers die al in de 17e eeuw zijn gemaakt. De prachtige middeleeuwse kerk laat zich gemakkelijk vullen met het heldere geluid van dit bijzondere instrument. Daarnaast is de akoestiek in de kerk ook zeer geschikt voor de breekbare klank van Voices in ‘a-capella modus.’

De zang van Voices samen met het orgel geeft een indrukwekkende dynamiek waardoor je als luisteraar zomaar geraakt kunt worden. Organist Bram Brandemann nodigde zaterdag 1 juni ons Vocaal ensemble Voices, net als in 2018, uit om gezamenlijk een concert te verzorgen. Daarbij maakten we met het programma optimaal gebruik van de beschikbare mix van orgel-solo, a-capella zang en werken voor koor en orgel samen.

Lees meer…

1e Johannes Passion

De eerste Johannes Passion is een feit. Sfeervol en indrukwekkend. De lange stilte na het slotkoraal was zeker zo indrukwekkend als de uitvoering zelf.

Lees meer voor enkele reacties die we mochten ontvangen.

Lees meer…

Vesper in Grote kerk Naarden

Tja, het miserere van Allegri of het Magnificat van Andriessen, Engelse anthems. Alles klinkt mooier in zo’n prachtige ruimte.

In een zeer intieme setting binnen het koor van de grote kerk Naarden afgelopen zondagavond de Vesper gezongen. We komen hier graag nog een keer voor terug.

Messiah Weesp

De laatste Messiah in Weesp voor dit jaar. In een goed gevulde kerk, die prachtig uitgelicht was. Een zeer indrukwekkende Messiah gehoord. Heel graag komen we in het voorjaar terug voor de Johannes Passion.

Aankomende activiteiten

mrt
22
zo
2020
14:30 Johannes Passion Bussum @ Wilhelminkerk
Johannes Passion Bussum @ Wilhelminkerk
mrt 22 @ 14:30 – 17:00
Johannes Passion Vocaal ensemble VoicesWilhelminaconsortOnder leiding van Piet Philipse Programma: J.S. Bach – Johannes Passion BWV 245 Dit concert heeft een pauze Wouter Groesz – ConcertmeesterHeleen Meijer – SopraanMarga Melerna – AltScott Wellstead – Evangelist/TenorPalle[...]
apr
12
zo
2020
10:30 Pasen met Vocaal Ensemble Voices @ Wilhelminakerk
Pasen met Vocaal Ensemble Voices @ Wilhelminakerk
apr 12 @ 10:30 – 11:30
Paasoratorium, Amen (uit Messiah, Handel)